Vorige week is dus de metselaar geweest die we vorig jaar vluchtig hadden ontmoet op een lokale markt. Hij kwam vroeg in de ochtend en werd luid begroet door de honden.

Na een aangeboden bakkie koffie, ging Marcus aan de slag om te constateren dat de cement niet de juiste kleur had, ik had dit toch echt met hem gecheckt toen ik de cement had gekocht. Afijn ik dus snel naar Bunnings (een grote doe het zelf zaak) in Grafton om 8 zakken (bijna wit) cement te halen. Eenmaal terug gekomen stond Marcus (de metselaar) klaar om te beginnen. Na een uurtje of zo bezig te zijn geweest melde Marcus dat we waarschijnlijk te weinig stenen zouden hebben, of ik er nog meer kon krijgen. Nu kon ik me herinneren dat er nog 1 pallet stond met van die stenen, ik hoop dat die er nog stond, anders moesten ze nieuwe gaan bakken wat zo’n 6 weken duurt. Gelukkig stond die pallet er nog dus snel nog effies 250 bakstenen gehaald, ach zo blijf je bezig. Afijn hij is in totaal bijna 4 dagen bezig geweest, en dat was in dik 30 graden, dus ik heb ‘m zoveel mogelijk geholpen. Zodoende raak je aan de praat, en zo kwam het gesprek op muziek, laat Marcus nagenoeg dezelfde muziek smaak hebben als ik. Dit gebeurt niet echt vaak (eigenlijk nooit) aangezien mijn muziek smaak nogal excentriek en alternatief is, en zeer zeker niet met personen die in dezelfde leeftijdsgroep zitten als ikzelf. Dus we hebben honderd uit gepraat over de muziek festivals en bands waar we waren geweest. En Marcus heeft de muur gemetseld onder het (zeer luide) genot van Rammstein, Korn, Propaganda en ga zo maar door. De muur is dus klaar en wordt inmiddels al naar gerefereerd als de Chinese muur, het is een vrij hoge muur geworden omdat ik de daklijn van de veranda wil volgen. Marcus heeft ons een erg speciale prijs gerekend en ook de niet benodigde zakken cement over genomen wat een leuk gebaar was. Nu gaat m’n maatje Wim een dak voor me bereken, want al met al is het een grote dak oppervlakte (5mX7m) geworden waar ik geen pilaren in het midden wil hebben.

Verder hebben Jeanette en ik vorige week ook mee geholpen tijdens een “signon” (registreer) dag voor de voetbal club waar ik voetbal. Het is gebruikelijk in Australië om op verschillende dagen met een stand ergens te staan om nieuwe leden voor je club te werven. De voorgaande dagen waren niet heel erg vrucht baar geweest, maar deze dag bleek een stuk beter te zijn en hebben meer dan een dozijn nieuwe leden gewerft. Ik al een tijde geleden een website voor onze club gemaakt, waar tot op heden niet al te veel gebruik van wordt gemaakt, dus ik heb er een poll op gezet om wat meer aandacht te trekken. De poll geeft iedereen de kans om te stemmen wie de dikste pens heeft 😉 Nou dit heeft wel de nodige aandacht en gespreksstof op doen waaien. Mocht je willen zien wie de competitie lijdt volg dan deze link “Biggest Belly“.