Ik ben afgelopen maandag naar een sollicitatie gesprek geweest bij een klein bedrijfje in Woolgoolga (ongeveer 25 min ten zuiden van waar wij wonen).

Na een tijdje gesproken te hebben met de eigenaar, zei ie dat ie het wel zag zitten en vroeg of ik per onmiddellijk kon beginnen. Ik was wel een beetje verrast en was het laatste wat ik had verwacht, maar aangezien ik de job wel aantrekkelijk vond ging ik hier natuurlijk mee akkoord. Het betreft een klein bedrijfje genaamd Elanora Australia, wat sieraden, luchtjes an ander hebbe-dingejtes uit India, Thailand en Nepal importeren om die hier dan weer door te verkopen aan winkeliers. Het grootste gedeelte van hun verkoop gaat via hun website, die ik per ingaande van afgelopen maandag moet gaan beheren, en een erg belangrijk onderdeel is van hun bedrijf. Het betreft geen full time job, maar 1 of 2 dagen per week, ik denk dat ik er wel 2 dagen per week uit kan krijgen, wat ik perfect vindt. Zo heb ik nog tijd genoeg over om alle jobs thuis te kunnen doen. Dus een goed begin van de week. Voor de rest hebben we vorige week een rustige week gehad. Ik heb de bekeuring ontvangen die ik heb gekregen toen we terug kwamven van de wedstrijd van de Socceroos tegen Holland. En inderdaad het was $400 (een slordige 250 Euro), omdat ik een slokje bier nam in de trein, afijn laat ik er maar geen woord meer over vuil maken.

Jeanette had afgelopen donderdag een adv dag, en we hebben lekker ontbeten op de nieuwe picknick tafel. Dit is de eerste van 3 picknick tafels die ik ga bouwen, er komt er nog een voor de cottage en ook nog een aan het eind van ons stuk grond waar de beek stroomt. Ik wil daar een soort regenwoud creëren, meer hierover een andere keer. Deze picknick tafel is geplaatst zodat ie de eerstezonnestralen oppakt in de morgen, wat erg lekker is in de winter. Het is nu nog wel te doen maar na een uur of 10 wordt het toch al te warm, om die reden hebben we een aantal druiven ranken geplant, en die moeten met de tijd genoeg schaduw geven (en druiven natuurlijk) om er toch comfortabel te zitten. Verder hebben we die morgen Jeanette haar verjaardags cadeau opgehangen een levens grootte metalen gekko. Der zitten erg veel gekko’s om en rond het huis en de cottage, die een belangrijke rol spelen in het verwijderen van ongedierte (insecten). Dus de metalen gekko is een ode aan hun !

Ook hebben we die dag gebruikt om wat te doen met de gigantische partij citroen die we nog hebben, we hebben er al een hoop weggegeven, maar de de boom was zo productief dat we er nog erg veel over hebben en zonde is om weg te gooien. Dus hebben we geprobeerd om er een citroenen sorbet van te maken, het enigste ijs wat ik wel lust (zeker met een beetje vodka). Het was een hele klus en staat nu in de vriezer, we hebben het nog niet geproefd, maar de uitslag laten we nog wel weten. Als het goed bevalt gaan we nog meer maken want we zijn nog steeds niet door alle citroenen heen !

Verder ben ik vanochtend (want het zou vandaag zon 33 graden worden) toen het nog niet te warm was, een overkapping aan het maken in onze groentetuin. De bedoeling is om hier alle seedlings en andere dingen voor te bereiden voor ze in de tuin gaan. Ik ga er nog een soort werkbank maken en ik moet nog een 2de hands wasbak op de kop zien te tikken zodat ik die ook in kan bouwen. Maar tot zover ben ik tevreden met het resultaat.