Loop al een tijdje met het plan om een lamp te maken van koperen waterleiding. Je ziet dat veel in industriële gebouwen/kroegen, en ik vind dat erg mooi staan. Na wat hier en daar gekeken te hebben, dacht ik dat kan ik ook best zelfs eens gaan proberen, we hadden nog verlichting nodig in de pas aangebouwde BBQ ruimte. Dus het een en ander besteld op Ebay (marktplaats), een paar mooie LED lampen gevonden, je kan tegenwoordig mooi spul krijgen in LED uitvoering. Wat maten opgenomen en de koperen pijp op maat gemaakt, ik had de connecties in eerste instantie gelijmd. Dit omdat solderen wat lastiger wordt als er elektriciteitskabel in de koperen pijp zit, en hoogstwaarschijnlijk smelt. Nu dat lijmen werkte niet goed want de connecties verdraaide steeds. Dus opnieuw, nu dunne staalkabel in de pijp constructie getrokken, zodat ik na het solderen via deze staalkabel de elektriciteitskabel er door heen kon trekken. Afijn na dit allemaal te hebben gedaan en aangesloten te hebben was ik niet helemaal zeker of deze lampen te fel zouden zijn (ieder 4 W). Nu dat viel allemaal mee, precies genoeg licht op de grote eettafel, niet ontevreden mee. Dit is waarschijnlijk niet de laatste lamp die ik maak van koperen pijp.