Elk voorjaar verbaas ik me er weer over hoeveel verschillende vogels ik hoor kwetteren wanneer de zon net op begint te komen.

De zon begint op te komen hier in het voorjaar iets naar 5en, wat vrij vroeg is, maar toch hoor ik bijna elke ochtend de verandering van absolute stilte tot een oorverdovend gekwetter van vogels. Deze keer had ik me voorgenomen om te trachten wat op te nemen via mijn telefoon, ondanks het vroege tijdstip. Ik zal het resultaat hieronder plaatsen, het is redelijk gelukt, je moet wel het geluid activeren en mischien wat op krikken om het goed te horen. (Dat witte hemel lichaam is de maan voor de goede orde de zon is nog niet te zien op dit tijdstip.) Het is echt oorverdovend, en als je een lichte slaper bent, zoals ik, wordt je hier enigszins wakker van. Ik vindt dat helemaal niet erg, want ik vind het echt een heerlijk geluid. Natuurlijk staan onze lawaai makers (2 hanen) er ook op, die laten zich bijna altijd horen. Weet niet wie heeft verzonnen dat hanen kraaien als het ochtend wordt, onze hanen kraaien elke moment van de nacht (niet de hele nacht), misschien is dat omdat ze met z’n tweeën zijn en elkaar af willen troeven? Zoals ik al zei het voorjaar is begonnen hier, maar de nachten zijn gelukkig nog redelijk koel, ben benieuwd wanneer dat gaat veranderen.

“Ze” voorspellen een natte zomer dit jaar, ik hoop dat ze gelijk krijgen, laat die regen maar komen, dan hebben we in ieder geval geen bosbranden……..